30 Temmuz 2016 Cumartesi

Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikayesi - Shaun David Hutchinson | Kitap Yorumu


Adı: Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikayesi
Orijinal Adı: The Five Stages of Andrew Brawley
Yazarı: Shaun David Hutchinson
Çevirmen: Güneş Becerik Demirel
Yayınevi: Yabancı Yayınları
GoodReads Puanı: 4.04


YAZAR HAKKINDA

   West Palm Beach (Florida)'te doğmuş ve Florida'da (Jupiter) büyümüştür. Birkaç tane macerasının geçtiği Atlanta ve Rhode Adası'nda yaşamıştır. Her zaman bir yazar olmayı istiyormuş fakat olması gerektiğini anlaması biraz zaman almış. 

   Veritabanı geliştiricisi, şarap fabrikası müdürü, Starbucks'ta barista ve zamanında heykeltraşla uğraşmış. Üniversitede, Beowulf ve Chaucer ve gotik edebiyatını sevdiği yerde, edebiyat üzerine okumuştur. Ayrıca, ilk yardım eğitimi de almıştır. Şu anda, IT adında bir şirkette çalışıyor ve serbest web tasarımı, veritabanı dizaynı ve internet üzerinde düzenlemeler yapıyor. 
 (daha fazla bilgi için yazarın sitesini ziyaret edebilirsiniz. SDH Çeviri: Melis K.)

YORUMUM




 Kitabı D&R'dan sipariş etmiştim ve kargo gelir gelmez okuduğum ilk 3 kitaptan olması gerekiyor. Konusunu dahi bilmiyordum okumaya başladığımda.

  Kitap bir hastanede geçiyor. Andrew, Andy ya da arkadaşlarının seslendiği şekilde Drew 17 yaşlarında bir genç. Ne yazık ki ailecek bir kaza geçiriyorlar ve bu kazadan tek sağ çıkan o oluyor. Bu durumdan kendisini suçluyor ve ailesinin yaşamlarının sona erdiği yerde, hastanede, yaşamaya başlıyor. Buradaki yemekhanede çalışıyor ve tüm gün boyunca koridorlarda geziyor. En iyi ve bence herkesin okuyunca en sevdiği olacağı Lexi ve Trevor'la takılıyor. Bazen de, komada olan, Mrs. Brawley'le konuşuyor. İlgisini bir çocuğa verene kadar hayatı neredeyse normal sayılabilirdi -en azından gündelik. Rusty, tam da Jo ve Emma'yla konuşurken acile gelmişti...

 Olayları Drew'un bakış açısından görüyoruz ve onun düşüncelerini okuyoruz. Drew, görüp görebileceğiniz en düşünceli, dost canlısı ve sıcak bir karakter. Düşünceleri de öyle. Ailesini kaybettiği için yaşadığı üzüntü, suçluluk tüm kitaba yansımış. Kendisini daha çok arkadaşlarına ve Rusty'e paylaştırmış diyebilirim.

 Ayrıca, çizgi roman da okuduğumuzu söylemeliyim ki kitaba değişik bir hava katan yaratıcılıklardan biriydi. Şahsen birazcık sıkılsam da anlamlı bir kitap olduğunu söylemek istiyorum. Aşkı, sevgiyi, dostluğu işleyişiyle gönlünüzü çalacak.

Puanım:   

/5

Not!






0 yorum:

Yorum Gönder