7 Ağustos 2015 Cuma

Anansi Çocukları | Kitap Yorumu


Adı: Anansi Çocukları
Orijinal Adı: Anansi Boys
Yazarı: Neil Gaiman
Çevirmen: Murat Özbank
Yayınevi: İthaki Yayınları
GoodReads Puanı: 3.98

İlk Neil Gaiman kitabım Anansi Çocukları oldu. Hep okumayı merak ettiğim bir yazar olmuştur o da bugüne kısmetmiş ^-^  Konusundan bahsedecek olursam:
Şişko Charlie Nancy, İngiltere'de sıradan bir hayat yaşayan, nişanlısıyla düğün hazırlıkları yapmakta olan ve müstakbel kayınvalidesinden hoşlanmayan, düzenli olarak işine giden bir insan. Hayatı boyunca, babasının cenazesinde bile, babasından dolayı utanan biri. Şimdi diyeceksiniz neden utanıyor? Bay Nancy, hayatını eğlenceli ve esprili bir şekilde geçirmeyi seviyor. Kareoke partilerinde şarkı söylemeyi, kızlarla dans etmekten hoşlanıyor. İnsanı kendisini özel hissettirmeyi en iyi şekilde yapıyor. Yani, anlayacağınız adam hayatını dolu dolu geçirmeyi seviyordu ve o şekilde de öldü.
Charlie'nin babası bir Örümcek-Tanrı'ydı ve ona Anansi diyorlar. Anansi, örümcek şeklini alabilen bir tanrıdır. Şişko Charlie'nin babası öldükten sonra yakın bir aile dostunun vasıtasıyla Charlie bir erkek kardeşi olduğunu öğrenir. Erkek kardeşini bir örümceğe "Erkek kardeşimi beni gördüğünü söyler misin," türünden kardeşini çağırmasını ister. Bir gün sonra erkek kardeşi kapısında belirir ve Örümcek'in gelmesiyle Şişko Charlie'nin pek te parlak olmayan hayatı berbat olur.

Örümcek, Anansi'nin ölümüyle güçleri kendisine geçmiştir ve artık Yarı-Tanrı olmuştur. Dülediği gibi yaşamayı ve canı ne isterse onu yapmayı seviyordu. Charlie'nin hayatına girmesiyle birlikte onun yerine geçmek hoşuna gitti. Onun evinin küçük bir odasına kendi şu hey-ben-tanrıyım güçleriyle şelaleli bir oda inşa etti. Şişko Charlie'nin nişanlısı Rosie'ye kendisini Şişko Charlie olarak gösterdi ve onunla çıktı. Şişko Charlie'nin hayatı daha da kötü olamazdı. Bunun üzerine Charles Nancy, eski aile dostu olan Bayan Higgler'dan kardeşini göndermek için yardım istedi. Örümcek'i göndermenin tek yolu ise tanrılarla anlaşma yapmaktı ve tabii ki bu anlaşma karşılıksız olmayacaktı.

Neil Gaiman, kitabı yazarken Anansi hakkında bilgiler veriyor ve onun hikayelerinden bahsediyor. Hem Anansi'yi tanıyoruz hem de hikayelerini. Farklı bir dünyaya kapımızı aralıyoruz. Daha önce hiç böyle bir kitap okumamıştım. Bana yabancıydı ancak sıkıldım mı? Hayır. Aksine, hoşuma gitti. İçinde mizah, polisiye ve macera var. Size söylebileceğim şey: Neil Gaiman okumaya kesinlikle devam edeceğim. Puanım:
☪☪☪☪☪/5

0 yorum:

Yorum Gönder