15 Mayıs 2016 Pazar

Tehlikeli Yalanlar - Becca Fitzpatrick | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Tehlikeli Yalanlar
Özgün Adı: Dangerous Lies
Yazarı: Becca Fitzpatrick
Çevirmen: Sevinç Seyla Tezcan
Yayınevi: Pegasus Yayınları
GoodReads Puanı: 3.86

ARKA KAPAK


Tehlikeden korunmak için kurduğunuz yalanlarla örülü hayatta gerçek aşkı bulsaydınız hangisinden vazgeçerdiniz? Hayatınızdan mı, aşkınızdan mı? Stella Gordon'ın hayatı bir yalandan ibaret.

Stella, Nebraska, Thunder Basin'de yaşasa da kendini oraya ait hissetmemektedir. Bir uyuşturucu satıcısının işlediği bir cinayet davasının kilit tanığı olarak, tanık koruma programına alınmıştır. Kasaba halkı ise Stella'nın gerçekte kim olduğunu bilmez. Gerçek kimliğini açıklamak istediği çocuk, Chet Falconer bile… Doğruları söylemenin, güvenli cennetine tehlike getirmekten başka bir sonuç doğurmayacağının farkındadır.

Genç kız her ne kadar dikkat çekmemeye çalışsa da, tehlike hızla yaklaşmaktadır. Suçluların tanıklardan kurtulma yolları vardır ve Stella'nın tek bir hatası, soğukkanlı katilleri kapısına kadar getirecektir.

"Okuyucuları şaşırtacak sonuyla, gerilim maskesi ardına saklanmış, muhteşem bir roman." 
-Publishers Weekly-

"Bir dram, gerilim ve aşk hikâyesi… Hepsi bir arada. Sırların karakterleri nereye sürükleyeceğini öğrenmek için yanıp tutuşacaksınız."
-School Library Journal-
(Tanıtım Bülteninden)



YAZAR HAKKINDA


New York Times çoksatanı hush,hush  serisinin yazarıdır. Üniversitede tıp eğitimi almış fakat yazarlığı tercih etmiştir. Yazmadığı zamanlarda muhtemelen ya koşar, ya ayakkabı indirimlerini kovalar ya da televizyonda polisiye dizi izler. Ailesiyle birlikte Kolorado'da yaşamaktadır. BeccaFitzpatrick.com adresinden kendisini ziyaret edebilirsiniz.


YORUMUM

Becca'nın kitaplarını ilk okuduğumdan beri severim. Akıcı, eğlenceli ve sizi yormayan bir dili var. Aynı şekilde, Tehlikeli Yalanlar'da da bunu devam ettirmiş. Yazılı döneminde olduğum için çerezlik dediğimiz, basit anlatımlı ve kafamı yormayacak bir kitap arıyordum. Eğer sizde bu tür kitap arıyorsanız tam size göre. 

Becca, biyografisini okuduğum kadarıyla, polisiye dizileri izlemeyi çok seviyor. Bu yüzden dizilerde ya da filmlerde gördüğümüz polisiye olayları da eklemiş kitaba. Fakat ön planda olan romantizm tabi ki. Okurken kendimi klasik Amerikan aşk filmlerinde gibi hissettim. Ama bu bana hiç de rahatsız edici gelmedi. Kurgusu bana göre sevimliydi. 

Estella Goodwinn, bir cinayete tanık olmuştur ve zanlının aleyhine tanık olmaya karar vermiştir. Bunun üzerine tanık koruma programına alınır. Evinden, yaşadığı şehirden, uzağa gitmek zorunda kalır ve Carmina'nın yanına ,Nebraska'daki çiftliğe, yerleşir. Carmina, eski bir polis memurudur. Estella yeni adıyla Stella arkasında tüm geçmişini bırakıp burada yeni bir hayat kurmaya başlar. Komşusu olan Chet Falconer ile tanıştığı andan itibaren iyi bir arkadaşlıkları olur...

Peki, Stella'yı ölümle tehdit eden zanlı bunu gerçekleştirebilecek mi? Tüm bunlar olurken Chet'e yalan söylemeye devam edecek mi? Ya onu da bu belaya sürüklerse, bunu gerçekten yapar mıydı? 

Sonunu Siyah Buz'u okuduğum için önceden tahmin etmiştim aslında. Az çok bildiğiniz bir yazarı okuyunca sizi bekleyen sonları tahmin edebiliyorsunuz sonuçta. 

Karakterleri genel olarak sevdim. Stella, hazırcevap, hakkını savunan, cesur bir kızdı. Chet, çok sevimli, düşünceli biriydi. Bence çoğu kızın hoşuna gidecek bir erkek karakterdi ^-^ Inny ve Dusty gibi yan karakterlerin çok önemli yeri yoktu. Belki olsaydı kitabı daha da zenginleştirebilirdi. Trigger, klasik olarak hikayedeki kötü karakter. Düşüncesizliği bir yana hem bencil hem de çok gıcık biri. 

Reed ise kitapta adı geçen ama var olmayan bir karakterdi. Bence onu sadece yazdığı mektuplardan değerlendirdiğimiz için Stella'nın davranışlarının sebebini net bir şekilde çözemiyoruz. Birkaç flashback bölümü olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. 

Son olarak kitabın kapağı çok güzel ve kabartmalı. Pegasus yine iyi bir iş çıkarmış. Kitabın tanıtım fragmanını izlemek için:

Puanım:
/5





0 yorum:

Yorum Gönder