2 Şubat 2017 Perşembe

Incarceron - Catherine Fisher | Kitap Yorumu

Adı: Incarceron
Yazarı: Catherine Fisher
Çevirmen: Dost Körpe
Yayınevi: Pegasus Yayınları
GoodReads Puanı: 3.64

YAZAR HAKKINDA

catherine fisher ile ilgili görsel sonucu
 Catherine Fisher, Newport, Wales'te doğmuştur. Wales Üniversitesi'nden İngilizce ve mit-tarih üzerine dereceyle mezun olmuştur.  Eğitim ve arkeoloji üzerine çalışmalar yapmış yazar, Glamorgan Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık dersi vermektedir. Ayrıca, büyük bir hayran kitlesine sahiptir. 
 Günümüzün en iyi fantastik yazarları arasında gösterilmektedir.





incarceron prison ile ilgili görsel sonucu

KİTAP HAKKINDA

Bu Hapishane Canlı

Bir hapishane hayal edin: Öyle büyük ki içinde hücreler ve koridorlar, ormanlar, şehirler ve denizler var. Bir mahkûm hayal edin: Belleği yok, Dışarı'dan geldiğine emin, oysa Hapishane yüzyıllardır kapalı ve şimdiye kadar oradan kaçabilen yalnızca tek bir kişi var. 

Bir kız hayal edin: Bir malikânede, zamanın yasaklandığı bir toplumda yaşıyor; bilgisayarlarla yönetilen bir 17. yüzyıl dünyasına kapatılmış, istemediği bir evliliğe mahkûm, hem korktuğu hem de gerçekleşmesini arzuladığı bir suikast komplosuna karışmış. 

Biri içeride, diğeri dışarıda… Ama ikisi de tutsak. Incarceron'u hayal edin. Hem ürkütücü hem çok çekici ve bağımlılık yaratacak yeni bir serinin başlangıcı.

Dikkat çekici bir fütürist roman, nefes kesici bir tempo, zekice kurgulanmış bir olay örgüsü ve her iki mekânın tasarımında harika detaylar... Zamanlaması mükemmel, şaşırtıcı olaylar ve muhteşem bir son. Kesinlikle okunmalı."
-The Booklist-
(Tanıtım Bülteninden)

YORUMUM

incarceron tumblr ile ilgili görsel sonucuIncarceron, Dönem'de yaşayanların bihaber olduğu, hurafelere göre bilinen bir hapishane. Dönem ise gerçek dünyanın olduğu yer. Sadece burada Kraliçe'nin oluşturduğu bir protokol doğrultusunda tarihten bir dönem seçilmiş ve yıl kaç olursa olsun insanlar o döneme sıkışmış. O zamanın kıyafetleri, eserleri ve aletleri kullanılıyor. Arada ihlal edilen şeyler oluyor -teknolojik aletler gibi. 
Dönem'de üst düzey bilgeler olarak bilinen Sapientler de var. Claudia, Üstat Jared ile Incarceron'un nerede olduğunu bulmaya çalışacak tabii Incarceron Müdürü ve Kraliçe'nin engelini aşabilirlerse.
Kitap iki kişinin gözünden anlatılıyor. Yani, bir Dönem'de Claudia'nın gözünden bakıyoruz bir de Incarceron'da Finn'in gözünden bakıyoruz olaylara. Dönem'deki yaşam bildiğimiz sıradan prenses masalı olsa da  Claudia'nın Jared'la bir şeyler keşfetmesi, gizli işler gibi entrikalarıyla insanı merakta bırakıyor.

Incarceron'da yaşanan olaylar ise başlı başına harika. Ayrı bir dünya kurulmuş ve Şehir, Hapishane olarak insanlar farklı alanlara yerleşmişler. Hapishaneyi çevreleyen bir Göz tarafından mahkumların günleri kaydediliyor. Herkes hapishanenin konuştuğuna inanıyor.
incarceron tumblr ile ilgili görsel sonucu
Finn, kan kardeşi Keiro ile yaşıyor. Kendilerine Comitatuslar diyenler tarafında yaşıyorlar ve gelişigüzel kavgalara, soygunlara katılıyorlar. Finn ayrıca bir Yıldızgörücü -geleceği görüyor. Dolayısıyla hapishanedeki bir Sapient'in ilgisini çekiyor ve Finn'in görülerini yorumlayarak Sapphique'dan kaçış işaretini verdiği an Incarceron'dan kaçmaya başlıyorlar. 

Kurgu çok güzel! Sayfaları hızlıca çevirip bir an önce gerçeği öğrenmek isteyeceksiniz. Dili insanı hiç sıkmayacak türden. Incarceron gerçekten de bir labirent!

Puanım:
/5

Kitap Fragmanı

0 yorum:

Yorum Gönder