8 Aralık 2016 Perşembe

Isla ve Mutlu Son - Stephanie Perkins | Kitap Yorumu

isla ve mutlu son ile ilgili görsel sonucu

Kitabın Adı: Isla ve Mutlu Son
Orijinal Adı: Isla and The Happily Ever After
Yazarı: Stephanie Perkins
Çevirmen: Aslı Tümerkan
Yayınevi: Yabancı Yayınları
GoodReads Puanı: 4.13

isla ve mutlu son ile ilgili görsel sonucu

YAZAR HAKKINDA

Stephanie Perkins  Güney Karolina'da doğup, Arizona'da yaşamıştır. Kaliforniya ve Georgia'da üniversiteye gitmiştir. 2004 yılından beri,  Asheville dağları arasında Kuzey Karolina'da yaşıyor.

   Her zaman kitaplarla çalışmıştır-ilk olarak kitapçı, sonra kütüphaneci, şu anda ise yazar ve editör olarak. 
  En yakın arkadaşı, eşi, Jarrod. Evlerindeki her oda gökkuşağının farklı renklerine boyanmıştır. Mr. Tumnus adında bir kedisi vardır. Daha fazla bilgi için (X)

KİTAP HAKKINDA


isla and the happily ever after ile ilgili görsel sonucuIsla ve Mutlu Son, hem tatlı bir aşk hem gerçekçi bir dostluk hem de John Green ve Rainbow Rowell sevenlerin ellerinden bırakamayacağı bir "ilk aşk" hikâyesi.

Aşk onları bir yaz günü, asla uyumayan şehrin sokaklarında yakalamıştı… ama ya ona sahip çıkmak düşündükleri kadar da kolay değilse? 


Romantizme umutsuzca inanan Isla, lise birinci sınıftan beri kendini çizdiği karikatürler arasında kaybetmiş Josh'a âşıktı. Yaz tatili esnasında Manhattan'da yaşanan tesadüfi bir karşılaşma sonrasında Isla belki de aşkın o kadar da uzakta olmadığını fark etmişti. Ancak yeni okul yılının başlamasıyla Isla ve Josh, her genç çiftin karşılaştığı güçlüklerle yüz yüze gelmek zorunda kalmışlardı: ailevi sorunlar, gelecek kaygısı ve birbirlerinden ayrılmak zorunda kalabilecekleri gerçeği. 

isla and the happily ever after ile ilgili görsel sonucu

Bu içinizi ısıtacak, tatlı aşk hikâyesi New York sokaklarını, Paris'in büyülü havasını ve Barcelona'nın ateşli atmosferini yansıtırken, sevilen başka iki çifti de yeniden okurla buluşturuyor: Anna ve Etienne, Lola ve Cricket. 

"Gerçekçi karakterler, zekice yazılmış diyaloglar ve büyüleyici bir aşk hikâyesiyle Isla ve Mutlu Son yazarın hayranlarının gönüllerini fethedeceği gibi, yazara kesinlikle yeni hayranlar da kazandıracak." 
-School Library Journal, starred review-

"Stephanie Perkins'in karakterleri tam da bizim istediğimiz gibi, ama gerçekte ve temelli âşık oluyorlar." 
-Rainbow Rowell, Eleanor & Park ve Fangirl'ün ödüllü çoksatan yazarı-

"Etkileyici genç karakterler ve sürükleyici bir aşk hikâyesi. İlk aşkın tüm fiziksel ve duygusal etkilerini okura yeniden yaşatacak büyüleyici bir roman."
-Kirkus Reviews-

"Baş döndürücü ve duygusal… Renkli ve hazır cevap karakterler, sürükleyici bir kurgu, Stephanie Perkins her defasında daha başarılı bir anlatımla geri dönüyor."
-RT Book Reviews, Top Pick-
(Tanıtım Bülteninden)

isla and the happily ever after ile ilgili görsel sonucu

YORUMUM


Isla ve Mutlu Son, serinin diğer kitapları gibi Perkins'in romantizmine bulanmış bir kitap. Sevimli, duygusal bir aşkı okuyoruz. Anna and The French Kiss'i okumadığımdan genelleme yapmayacağım fakat bu kitapta biraz daha duyguları yoğunlaşılmış diyebiliriz.
Karakterler, sıradan bir dünyada benlikleriyle ortaya çıkarılmış. Özellikle, baştan sona kendi özelliklerini devam ettirmeleri benim dikkatimi çekti. Konuşmaları, o an hissettirdiği duygular, yeri geldiğinde kafa karışıklığına yol açan soru işaretleri kitaba iyi bir şekilde yerleştirilmiş.
İlgili resim
Bazı yerlerde klişe dediğim oldu ama olayların akışını bozmadı. Lola ve Komşu Çocuk'ta daha çok Lola'ya odaklanmıştım ve özgünlüğüyle beni çekmişti. Bu sefer de Josh ilgi odağım oldu. Kesinlikle Isla'dan daha çok sevdim. Yeteneğini kullanış şekli ve Perkins'in aşkıyla birleşince harika bir karışım olmuş. 
Yer olarak Paris ve New York'un seçilmişti. Mekan tasviri ve yeri geldiğinde sanatla ilgili ufak bilgilendirmeleri okurken beni daha da kitaba bağladı. Hayal ederken daha nettim. 

Sonunda, tüm serinin karakterlerinin kitaba dahil olması ve tamamıyla mutlu sona ulaşmak çok tatlıydı. Herkes rahat bir nefes aldı gibi oldu. Aşkın fedakarlıklar ve beraberinde anlayış getirdiğini karşılıklı güveni hissettirmenin önemli olduğunu noktalayarak bir seriyi daha bitirmiş oldum.

Bilmiyorum devamı gelecek mi Perkins okumak çok mutluluk verici!

Puanım:
/5


isla and the happily ever after ile ilgili görsel sonucu

Isla'nın playlistini buraya bırakıyorum!
(ISLA)

Tanıtım Filmi


0 yorum:

Yorum Gönder