16 Eylül 2015 Çarşamba

Audrey'yi Bulmak | Kitap Yorumu


Adı: Audrey'yi Bulmak
Orijinal Adı: Finding Audrey
Yazarı: Sophie Kinsella
Yayınevi: Artemis Yayınları
Çevirmen: Seçil Ersek
GoodReads Puanı: 3.81

Yazar Hakkında

Sophie, Eylül 2000'de ilk romanı Bir Alışverişkoliğin İtirafları ile İngiltere çoksatar listelerine hızlı bir giriş yaptı. Sophie, ilk romanını 24 yaşındayken gerçek adıyla -Madeleine Wickham- yazdı. Çoksatar listelerinde ilk onda yer aldı ve ardından Madeleine Wickham adıyla altı roman daha yayınladı. İlk "Sophie Kinsella" romanını o zamanki yayıncısına isimsiz olarak gönderdi ve editörleri onun mevcut yazarlarından biri olduğunu bilmeden kitabın haklarını satın aldı. Sır Tutabilir Misin?  romanının yayınlanmasının ardından, Sophie gerçek kimliğini okuyuculara açıkladı. Yazar, ailesiyle birlikte Londra'da yaşıyor.


Audrey, zihin problemleri yaşayan bir genç kız. Okulunda yaşadığı kötü zamanlar yüzünden her şeyden ürken ve dışarıdaki insanların ona zarar vermesi düşüncesi yüzünden sürekli olarak tedirgin ve savunmasız. Audrey okulundan ayrılmış ve sadece evde yaşayan biri haline gelmiştir. Sadece terapiste gitmek için evden çıkan birisi. Kendisini dışarıdaki insanlardan korumak içgüdüsü nedeniyle de siyah bir güneş gözlüğü takıyor -evde bile. 
Audrey, iki erkek kardeşe sahip: Frank ve Felix. Felix daha 4 yaşında bir bebek ve Audrey sadece kardeşinin yanında gözlüğünü çıkartabiliyor. Frank, ağabeyi ve tam bir LOC -Land of Conquerors- bağımlısı. Bu yüzden de annesi keçileri kaçırıyor :D Kitapta bu tartışmalarla ilgili çok şey okuyacaksınız :D
Frank, arkadaşı Linus'u eve LOC  oynamak için davet ettiğinde Linus, Audrey'yi ziyaret etmek için onun 'bölgesine' gelir ve Audrey kriz geçirir. Daha sonra Linus kendini affettirmek için onunla bir iletişim yöntemi bulur ve kağıda not yazarak konuşmaya başlarlar. 


Frank'in annesi ise kafasını çocuğunun bilgisayar bağımlısı olmasıyla bozmuştur ve elinden geleni ardına koymayarak bilgisayardan uzak durmasını engellemeye çalışır. Oysa ki Frank'in ve Linus'un hedefi LOC turnuvasına katılıp 6 milyonluk ödülü kazanmaktır.
Audrey ise iyileşmesinde büyük bir ilerleme kaydediyordur. Bu seferki ödevi ailesiyle ve bir yabancıyla konuşmaktır -bir kamera vasıtasıyla. Audrey ailesinin ve Linus'un filmini çekmeye başlar. 

Kitap, aslında birçok şey hakkında bize bilgi veriyor ve bunu da eğlenceli bir yöntemle yanı şakayla anlatıyor. Dışarıda gördüğümüzde içine kapanık olanlar ya da ufak şeyden korkan kişiler veya Audrey gibi olanlar/hissedenleri çok iyi anlatıyor. Ayrıca çok da eğlenceli. Beni çoğu kez güldürdü. Detaylı, derin işlenmiş bir kitap değil ve bence tam bir yaz kitabı. Kafa dağıtmaya birebir. Reading Slumptaysanız ya da canınız sıkılıyorsa kesinlikle bu kitabı okumalısınız. Rahatlıkla bir oturuşta bitirilebilen bir kitap. Puanım:

☪☪☪/5

Kitap Fragmanı




0 yorum:

Yorum Gönder